Focus d’Influença Aviària d’Alta Patogenicitat

Us comuniquem la confirmació d’un focus d’Influença Aviària d’Alta Patogenicitat (IAAP) H5N8 en aus salvatges al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, comarca de l’Alt Empordà.
Es tracta de 3 cigonyes i una oca salvatge localitzades pels Agents Rurals el passat 5 i 11 de gener al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà (Castelló d’Empúries )
Us demanem feu extensiva aquesta informació a tos els veïns i altres parts implicades que considereu que els serà d’interès.
Així mateix, els recordem que des del passat 18 de desembre de 2020 amb la publicació al DOGC de la resolució ARP/3320/2020, per la qual s’adopten mesures sanitàries de salvaguarda per prevenir la introducció de la Influença Aviària a Catalunya, totes les explotacions ubicades a Catalunya, tenen l’obligació de complir les següents mesures de prevenció :
 Prohibició de cria conjunta d’ànecs i oques amb altres especies d’aus de corral.
 Prohibició de cria d’aus de corral a l’aire lliure. No obstant, es permet la col•locació de teles ocelleres o qualsevol altre dispositiu que impedeixi l’entrada d’aus salvatges sempre que l’aliment i l’aigua de beguda de les aus de corral es trobi a l’interior de les instal•lacions o en un refugi que n’impedeixi el contacte amb les aus salvatges (amb autorització prèvia del DARP).
 Prohibició de donar aigua a les aus de corral procedent de dipòsits d’aigua on hi puguin accedir aus salvatges.
 Els dipòsits d’aigua situats a l’exterior, necessaris per motius de benestar animal per determinades aus de corral, han d’estar protegits de manera que no hi puguin accedir aus salvatges.
 Obligació de notificar immediatament a l’Oficina Comarcal del DARP corresponent, la detecció de qualsevol incidència sospitós d’ influença aviar a l’explotació avícola.
i de la necessitat d’extremar les mesures generals de bioseguretat a l’explotació, sobretot pel que fa a l’entrada de vehicles i persones.
També fer esment que si es troba qualsevol au salvatge morta al medi natural , es contacti amb els Agent rurals 972 40 53 40 per tal de fer arribar l’ informació.
El focus d’IAAP no afecte els humans.

Agraïm la vostra col•laboració.

 

Consulteu el PDF del Triptic de Cria d’aus d’autoconsum  aquí.